Miami Heat pierde la Chicago. Seria de victorii se opreşte la 27, dominaţia în NBA continuă

În sfârşit cineva a reuşit să oprească seria de meciuri fără înfrângere a celor de la Miami Heat. Era de aşteptat. NBA este o ligă a surprizelor, în care în orice meci din orice seară pronosticurile pot fi date peste cap. Chicago Bulls, fără Derrick Rose, Joakim Noah şi Richard Hamilton, a învins pe Miami Heat. Jucătorii din „Windy City” au avut mai multă energie şi au executat extrem de bine pe finalul meciului ce le-a cerut antrenorul Tom Thibodeau.

Foto: USA TODAY Sports

Foto: USA TODAY Sports

În ciuda înfrângerii, atenţia presei tot către echipa din Miami se îndreaptă. Seria de 27 de victorii consecutive este impresionantă, un record în baschetul actual. Doar Los Angeles Lakers din sezonul 1971-72 au mai multe victorii, 33 la rând, dar seriile nu pot fi comparate. În 1972 nici nu exista semicercul de la 3 puncte în NBA, iar diferenţele sunt atât de multe încât putem spune că vorbim despre două sporturi diferite. Cele 27 de victorii la rând sunt de domeniul incredibilului în baschetul de astăzi. Miami a câştigat în toate felurile posibile, la diferenţe mari de scor, meciuri strânse, în overtime, revenind chiar şi de la un deficit de 27 de puncte. Un baschet complet, în care jucătorii lui Heat au dovedit că formează o echipă. LeBron James nu a câştigat de unul singur. Dwyane Wade, Chris Bosh, Ray Allen, Mario Chalmers, Shane Battier au completat un mecanism care funcţionează aproape de perfecţiune. 27 de victorii la rând reprezintă enorm în orice sport, o înfrângere însă era de aşteptat oricând. Nu a fost o surpriză faptul că ea a venit pe arena celor de la Bulls, o echipă care, chiar şi lovită de o pleiadă de accidentări, nu renunţă niciodată la luptă. Luol Deng (28 de puncte) şi Carlos Boozer (21 de puncte, 17 recuperari) au adus victoria pentru Chicago, 101-97, în faţa celei mai bune echipe din ligă. Asemenea lucruri se întamplă în NBA. A fost seara celor de la Bulls, dar liga rămâne a echipei din Miami.

Foto: USA TODAY Sports

Foto: USA TODAY Sports

O echipă de războinici, cu o identitate rămasă nealterată de la prima echipă Miami Heat antrenată de Pat Riley. Spiritul de luptători, dorinţa de a câştiga fiecare meci şi de a face orice pentru asta sunt calităţi rămase de pe vremea lui Alonzo Mourning şi Tim Hardaway şi transmise până la LeBron James şi Dwyane Wade. Acest stil, această „răutate” îi lipseau lui James în Cleveland. Când a sosit în Florida LeBron era considerat cel mai bun jucător din NBA, sub bagheta lui Pat Riley el a evoluat şi mai mult către potenţialul său maxim, devenind aproape de neoprit. Iar înfrângerea în faţa celor de la Bulls pare să-l fi înrait şi mai mult, o veste proastă pentru viitorii adversari ai celor de la Miami Heat. Look out for „the Freight Train„!

PROMOVEAZĂ-TE pe TimeTV.RO

Social

Arhiva stiri