Lotca turistică marca Patzaikin a fost prezentată la SNIB

lotca-turistica-ecoturistica-ivan-patzaichin-patzaikin-timetv.ro-timetv-time-tv-salonul-nautic-international-bucuresti

Fostul campion olimpic a reprezentat România cu un proiect unic, menit să ajute turismul autohton. Lotca turistică – ambarcaţiunea eco dezvoltată de Ivan Patzaichin şi marangozii de la Tulcea – a fost prezentată miercuri la Salonul Nautic Internaţional Bucureşti, la standul Patzaikin, anunță Agerpres.

Lotca turistică (ecoturistică)face parte dintr-o campanie pozitivă de promovare a ecoturismului în România, a turismului cu bun simț, pentru români şi pentru străini. O campanie de un an, al cărei scop este recunoașterea unei dimensiuni noi a naturii şi a satului tradiţional din România, o dimensiune economică şi socială.

lotca-turistica-ecoturistica-ivan-patzaichin-patzaikin-timetv.ro-timetv-time-tv-salonul-nautic-international-bucuresti

Am construit lotca turistică pentru cei care vor să experimenteze natura şi altfel, mai la pas şi să aibă alături pe cineva care ştie zona şi poate să vâslească în locul lor. Mie îmi place sa vâslesc şi încurajez cât mai multă lume să se mişte în natură, dar pentru cei care vor să se bucure de Deltă pe îndelete dar nu se încumetă să vâslească, aceasta este barca ideală: este elegantă şi poate duce chiar 6-7 persoane, în condiţii de confort superioare canotcii” a declarat Ivan Patzaichin, multiplul nostru campion olimpic şi mondial la canoe.

După lansarea de acum doi ani a primului produs al liniei de ambarcaţiuni PATZAIKINcanotca, şi acum un an a canotcii de 10+1, lotca turistică este al treilea model de ambarcaţiune eco, care se adresează turiştilor ce vor să cunoască natura Deltei de la nivelul apei.

lotca-turistica-ecoturistica-ivan-patzaichin-patzaikin-timetv.ro-timetv-time-tv-salonul-nautic-international-bucuresti

A 5-a ediţie a Salonului Nautic Internaţional Bucureşti se desfăşoară în perioada 6-10 martie, la Romaero Băneasa, iar standul Patzaikin prezintă toate produsele dezvoltate până acum de linia de ambarcaţiuni Patzaikin: Canotca Patzaikin Gold, Patzaikin Light (echipată şi cu motor electric de 1 CP), Patzaikin Adventure (catamaranul), canotca 10+1 şi lotca turistică, mai scrie Agerpres.

România este de asemenea prima ţară din Europa care lansează criterii de evaluare pentru “destinațiile de ecoturism”.

Destinațiile ecoturistice sunt zonele geografice unde se poate practica o formă de turism care respectă natura şi tradiţiile locale. Ecoturismul reprezintă un instrument excelent de dezvoltare durabilă locală a zonelor rurale din apropierea sau din interiorul ariilor naturale protejate, iar în momentul de față din ce în ce mai multe zone se cristalizează ca destinații de ecoturism cu o rețea de servicii bine închegată și infrastructură turistică specifică (Țara Dornelor, zona Băilor Tușnad, Țara Hațegului – Retezat, Pădurea Craiului – Apuseni, Delta Dunării, Podișul Hârtibaciului etc).

Citește pe Time TV și:

Ivan Patzaichin, un brand în slujba României – VIDEO

Șahtior Donețk, Mircea Lucescu și Răzvan Raț spun adio Ligii Campionilor – VIDEO

Manchester United – Real Madrid, un meci cat o finala – VIDEO

Andre Agassi și lecțiile vieții – VIDEO

Oltchim a reusit o victorie frumoasa in Rusia – VIDEO

Programarea turneelor Sport Arena Streetball în 2013

 

Social

Arhiva stiri