NBA: performanţe memorabile din istoria arenei Madison Square Garden VIDEO

New York, “oraşul care nu doarme niciodată”, “marele măr”, cunoscut în lumea baschetului şi ca “Gotham”, este locul unde se află cea mai faimoasă arenă polivalentă din lume: Madison Square Garden. Alintată “The Garden” sau “MSG”, arena este considerată de fanii NBA drept o adevarată Mecca a baschetului. Vă invităm să descoperiţi pe Time TV cele mai prolifice performanţe individuale la care arena din New York a fost martoră, de-a lungul istoriei sale.

Stephen Curry

Stephen Curry

Conducătorul de joc al lui Golden State Warriors nu-şi putea alege un loc mai perfect pentru primul său meci din carieră cu peste 50 de puncte marcate. În cea mai faimoasă arenă din NBA, Curry a înscris 54 de puncte împotriva lui Knicks, în meciul disputat miercuri noapte. Unul dintre cei mai buni aruncători de 3 puncte din NBA, Stephen Curry a avut un procentaj aproape perfect la aruncările din spatele semicercului (11 din 13). Cu toate eforturile sale, Knicks i-au învins pe Warriors într-un meci dramatic.

Michael Jordan

Michael Jordan - NBA

MSG este arena unde “Air Jordan” se simte cel mai bine, Bulls şi Knicks ducând aici adevărate războaie, meciuri care au intrat în legenda NBA. Un meci va rămâne în amintire mai presus ca toate. Spre sfârşitul lui martie 1995, în al cincilea meci de la revenirea în NBA, Jordan a dovedit tuturor că nu a pierdut nimic din talentul şi pofta de baschet. Dovada: 55 de puncte marcate împotriva echipei din New York, care jucase finala NBA în anul precedent.

Richie Guerin

Richie Guerin

Departe de a fi unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de baschet, Guerin va rămâne în istoria Madison Square Garden pentru cele 57 de puncte marcate în decembrie 1959. La momentul respectiv erau cele mai multe puncte marcate de vreun jucător al lui Knicks pe arena din New York.

Rick Barry

Rick Barry

Pe când juca pentru San Francisco Warriors, în primul său sezon din NBA, Barry a “torturat” fanii de la Madison Square Garden şi jucătorii echipei din New York, înscriind 57 de puncte. În acelaşi meci a marcat 21 din 22 aruncări libere.

Bernard King

Bernard King

“Regele New York-ului” era un jucător extrem de iubit la Madison Square Garden. King rămâne în istorie cu două meciuri fabuloase: în 1984, chiar în ziua de Crăciun, a înscris 60 de puncte împotriva celor de la New Jersey Nets. Câteva luni mai târziu, a marcat 55 de puncte tot la MSG, tot împotriva echipei din New Jersey. În ciuda eforturilor sale, Knicks au pierdut ambele meciuri. În acelaşi sezon Bernard King a fost desemnat cel mai bun marcator din NBA, cu 32.9 puncte pe meci în medie.

Kobe Bryant

Kobe Bryant

“The Black Mamba”, ca şi Michael Jordan, s-a simţit mereu bine în arena din Gotham. În februarie 2009 Bryant a explodat pentru 61 de puncte, una dintre cele mai uimitoare performanţe individuale văzute vreodată de spectatorii din Madison Square Garden.

Elgin Baylor

Elgin Baylor

Unul dintre marii jucători ai NBA-ului, Baylor a uimit publicul din MSG în timpul sezonului 1960-61 cu 71 de puncte marcate împotriva celor de la Knicks, adaugând la statisticile sale şi 25 de recuperări. În acel sezon Elgin Baylor a terminat cu medii de 34.8 puncte marcate pe meci, 19.8 recuperări şi 5.1 pase decisive pe meci.

Wilt Chamberlain

Wilt Chamberlain

Cele mai multe puncte marcate în istoria arenei din New York îi aparţin marelui Wilt Chamberlain. În 1962, când juca pentru San Francisco Warriors, Chamberlain a înscris 73 de puncte la MSG. Pe parcursul carierei sale, legendarul pivot a mai avut meciuri de 62, 59, 58 (de două ori) şi 55 de puncte marcate la Madison Square Garden.

Citeşte pe Time TV şi:

Ideile zilei: Taxa Auto, Fisker Atlantic şi All Star Game-ul din NBA

Social

Arhiva stiri