Reguli noi pentru baschetul 3×3, începând cu sezonul 2013

Federaţia Internaţională de Baschet a dat publicităţii noul regulament pentru jocul de baschet 3×3, care va fi folosit în toate competiţiile începând cu sezonul 2013.

Principala modificare o reprezintă mingea oficială de joc, care va fi de mărimea şase, asemănătoare cu cea folosită în prezent în competiţiile feminine din baschetul mondial. Acest tip de minge va fi folosit în baschetul 3×3 atât la masculin cât şi la feminin.

Streetball

O altă modificare importantă o reprezintă situaţia de schimbare a posesiei în urma unei intercepţii, a unui capac sau a unei mingi pierdute de către echipa aflată în atac. Astfel echipa aflată în defensivă nu mai este obligată să scoata mingea în afara semicercului de trei puncte, aşa cum se întampla până acum. Mingea va fi scoasă în continuare în afara semicercului de trei puncte în cazul unei recuperări realizate de către echipa aflată în defensivă.

Şi procedura efectuării schimbărilor de jucători a suferit modificări. Confirmarea arbitrilor aflaţi în teren nu mai este necesară, însă schimbările vor putea fi făcute doar pe la centrul terenului, pe tuşa aflată în partea opusă panoului, doar în timpul unei întreruperi de joc, fiind obligatoriu ca între jucătorul care iese şi cel care intră să existe un contact fizic (o bătaie de palmă, o atingere pe umăr etc.).

Sursa: 3la3.ro

Citeşte şi:

Baschetul 3×3 ar putea deveni sport olimpic

Social

Arhiva stiri