LeBron James extraterestru, cinci partide la rând aproape perfecte VIDEO

La început a fost supranumit „The Chosen One”. Cu timpul a devenit „King James”. Acum, Dwyane Wade, coechipierul şi prietenul său, l-a caracterizat drept „extraterestru”. LeBron James continuă să îşi îmbunătăţească toate aspectele jocului într-un ritm îngrijorător pentru adversarii sai. În ultimele cinci partide disputate, superstarul lui Miami Heat a înregistrat mereu peste 30 de puncte înscrise, nou record pentru echipa din Florida, şi un procentaj la aruncările din acţiune ireal: 71.4%. Cifre parcă din altă lume, după cum a declarat şi Dwyane Wade: „Să spui despre LeBron că e cel mai bun jucător de baschet de pe planetă nu mai este de ajuns. Pentru ca LeBron e din altă lume, e un extraterestru. E fenomenal.

LeBron James

Ultimele cinci partide disputate îi dau dreptate lui Wade. James are o medie de 30.1 puncte marcate pe meci, 6.8 recuperări şi 6 pase decisive pe meci, 55 aruncări reuşite dintr-un total de 77 încercate. Câştigător de trei ori în ultimii patru ani al titlului de MVP al sezonului regulat, MVP-ul finalei NBA din 2012, câştigător al titlului NBA cu Miami Heat şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, LeBron James este al treilea jucător din istoria NBA, după Adrian Dantley (1979) şi Moses Malone (1982), care să înregistreze o medie de peste 30 de puncte marcate pe meci şi un procentaj de peste 60% la aruncările din acţiune în 5 meciuri consecutive. Statisticile lui LeBron sunt de-a dreptul uimitoare, după cum şi evoluţia sa de-a lungul celor 10 sezoane din NBA este excepţională, crescând de la un procentaj de 41.7% la aruncările din acţiune în sezonul de debut, la 56.2% în sezonul în curs.

Cum se poate să arunci atât de eficient? Nu se poate. Este ceva demn de cărţile de istorie” a declarat Shane Battier, extrema celor de la Miami Heat.

Citeşte şi:

LeBron James, cel mai tânăr jucător din istoria NBA care a înscris 20.000 de puncte VIDEO

Social

Arhiva stiri