Prezentare Renault Scenic XMOD

Renault va prezenta la Salonul Auto de la Geneva versiunile facelift ale seriei Scenic/Grand Scenic, dar şi un nou membru al gamei: Scenic XMOD.

Renaul Scenic XMOD 1

Primele două generaţii ale monovolumului francez au avut şi variante modificate, adaptate unor ieşiri în afara asflatului. Dacă prima generaţie avea modelul RX4, care beneficia şi de tracţiune integrală, la a doua generaţie, botezată Scenic Conquest, Renault a renunţat la soluţia cu patru roţi motrice, preferând să păstreze tracţiunea faţă a modelelor standard. Doar garda la sol era un pic ridicată şi maşina dispunea de ornamente exterioare care să îi ofere un look de SUV.

Renaul Scenic XMOD 7

Noul venit în familia Scenic, XMOD, are doar tracţiune faţă. Va dispune însă, în plus faţă de restul gamei, de sistemul Grip Xtend, un sistem de control al tracţiunii care îi permite şoferului să folosească anumite setări, în funcţie de condiţiile de aderenţă ale drumului.

Prin intermediul unui comutator amplasat pe consola centrală poate fi ales unul dintre cele trei moduri de asistenţă: Expert (sistemul controlează frânele şi lasă şoferul să controleze în totalitate cuplul motorului prin acceleraţie), Road (are setările unui sistem convenţional de tracţiune, se reactivează la viteze de peste 40 km/h) şi Loose Ground (controlează frânele şi cuplul motorului în funcţie de aderenţa disponibilă).

Pe lângă schimbările stilistice de la exterior, modelele Scenic/Grand Scenic şi XMOD sunt disponibile cu sistemul multimedia R-Link, care include şi un sistem de navigaţie. La nivel de motorizări este anunţat un nou propulsor TCE 130, cu emisii de noxe şi consum reduse cu 15% faţă de vechiul TCE 130.

Renault a prezentat primele poze şi cu faceliftul utilitarei Kangoo.

Citeşte şi:

Renault a prezentat Captur, primul său crossover urban

 

Social

Arhiva stiri