Bugetele aprobate de Comisiile Reunite ale Parlamentului

 bugetele-buget-comisiile-reunite-ale-parlamentului-parlamentul-romaniei-2013-timetv

Comisiile reunite ale Parlamentului au aprobat, bugetele unor instituţii din zona justiţiei, dar şi din zona economiei. Cele mai rapide au fost comisiile juridice care au aprobat creşterile de buget propuse de guvern pentru o serie de instituţii precum CSM, Curtea Constituţională, Avocatul Poporului, CNSAS şi Consiliul Legislativ, dar şi ministere.

Cea mai importantă majorare de fonduri a fost alocată Consiliului Superior al Magistraturii: peste 89.5 milioane de lei, o creştere cu aproape 14% faţă de anul trecut.

Agenţiei Naţionale de Integritate i s-a rezervat un tratament diferit, o scădere a bugetului cu 17%, la doar puţin peste 25 milioane de lei.

Parlamentarii au aprobat în forma venită de la guvern şi bugetul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, de circa 12 milioane de lei, adică o majorare de peste 11%.

Pentru alte instanţe, parlamentarii au aprobat un buget mai mare decât cel de anul trecut. Este cazul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru care s-a votat alocarea a peste 61 milioane de lei, dar şi a Curţii Constituţionale a României care a primit un buget de peste 15 milioane, tradus într-o majorare de aproape 19% faţă de 2012.

Bugetul pentru anul 2013 al Consiliului Legislativ a ajuns la 5,3 milioane lei, după ce anul trecut a primit 4.8 milioane.

Controversatei instituţie a Avocatului Poporului i s-a aprobat un buget majorat cu aproape 10 procente, ajuns la circa 5,6 milioane lei.

Comisiile au progresat mai lent pe bugetele ministerelor.

Ministerul Justiţiei beneficiază, în acest an, de un buget scăzut cu aproape două procente, ajungând la puţin peste 2 miliarde de lei.

De o uşoară creştere beneficiază, în schimb, Ministerul Public, ajuns la circa 655 milioane lei.

Bugetul Secretariatului General al Guvernului rămâne unul consistent, deşi mai scăzut cu peste 8%: în jur de 7,35 miliarde de lei.

Bugetul Ministerului pentru Societatea Informaţională a fost aprobat în comisii în forma venită de la Guvern: aproximativ 202 milioane lei.

Pentru Ministerul Muncii, bugetul avizat este de 30,444 miliarde lei, cu 1,92% mai mic decât execuţia bugetară pe anul trecut.

Ministerul Economiei, condus de liberalul Varujan Vosganian a primit 1,26 miliarde de lei, în creştere cu 4%.

Social

Arhiva stiri