O legendă a baschetului din NBA: Hakeem “the Dream” Olajuwon VIDEO

Pe 21 ianuarie 1963 se năştea unul dintre cei mai buni pivoţi pe care i-a văzut lumea baschetului, Hakeem Olajuwon. Supranumit “the Dream”, Olajuwon este văzut de mulţi drept cel mai bun jucător al celor de la Houston Rockets din toate timpurile, liderul formaţiei texane la capitolele puncte, recuperări, capace şi intercepţii în întreaga sa carieră. Este de asemenea şi primul jucător care să câştige trofeul de MVP al sezonului regulat, MVP al finalei NBA şi Jucătorul Defensiv al Anului în acelaşi sezon.

Hakeem Olajuwon

Houston i-a retras maieul cu numărul 34, iar în faţa “Toyota Center”, arena celor de la Rockets, tronează un monument din bronz dedicat lui Hakeem. Nigerianul cu cetăţenie americană, câştigător al medaliei de aur cu naţionala SUA la Olimpiada de la Atlanta, din 1996, a fost introdus în “Hall of Fame” al baschetului american în 2008.

Astăzi Olajuwon sărbătoreşte împlinirea vârstei de 50 de ani, ocazie cu care îi urăm şi noi “Happy birthday Hakeem!”…şi vă lăsăm în compania celor mai importante faze din cariera sa de legendă.

Social

Arhiva stiri