[Video] Bruno Aveillan, un fotograf, regizor si director de film extraordinar

Regizorul, fotograful si directorul de film, Bruno Aveillan, este unul din cei mai cunoscuti si respectati regizori din industria publicitara de pe intreaga planeta. Nu poti spune atat de multe lucruri despre acest artist, pe cat spun scurt-metrajele si reclamele realizate de el, care isi pun amprenta pe ochiul si inima spectatorului.

regizor, film-director-scenarist-reclame-publicitate-ads-timetv-bruno-aveillan-scurt-metraj-

Cum il poti descoperi pe Bruno Aveillan, daca nu ti-l recomanda vreun prieten, probabil ca cel mai usor ar fi printr-o reclama de a sa cum a facut si Claude Berri, conform unui interviu despre Filmul Francez de la Cannes:

L-am pe descoperit acest producator de film prin reclamele sale (in special acelea la Perrier) si nu am mai intalnit un astfel de talent vizual de pe vremea lui Jean Jacques Annaud (…) Bruno Aveillan are pentru mine potentialul si talentul lui Tim Burton.”

Bruno Aveillan Dupa absolvirea Scolii Superioare de Arte Frumoase din Toulouse, Franta, s-a alaturat in anul 1995 echipei Quad Production.

Din acel moment a inceput sa regizeze scurt-metraje experimentale si reclame experimentale pentru clienti faimosi precum Orange, Lanvin, Louis Vuitton, Audi, Nike, Paco Rabanne, Quezac, Lexus, Guerlain, Rochas, Jaguar, Samsung, Nissan, SFR, Chanel, Time Warner, Volvo, MaxMara, Miller, Nintendo, Coca Cola, Toyota, Peugeot…

Printre primele spoturi de la inceputul carierei Bruno Aveillan a fost o reclama la Perrier intitulata „La Foule„, care desi iesita din tipare sau tocmai din acest motiv a fost rasplatita cu o avalansa de premii.

Anul 1999 i-a adus mult ravnitul post al lui Lars Von Trier si Roland Joffe si a regizat noile episoade din seria publicitara pentru CNP.

Pe langa aceasta a lansat scurt metrajul publicitar pentru parfumul Lanvin „Oxygene. De-a lungul timpului Bruno Aveillan a filmat cu staruri internationale precum Monica Belluci, Sharon Stone, Claudia Schiffer si multe altele.

Aveillan a mai regizat si o serie de reclame pentru Thermasilk in care a creat si captat „un vis autentic intr-o lume poetica„. Impreuna cu renumitii regizori Martin Scorsese si Oliver Stone, Bruno Aveillan a regizat 4 reclame pentru lansarea noului brand Orange.

Una din cele mai faiboase reclame pentru Magnum „5 senses, a fost regizata intr-un mod experimental avand un succes teribil si primind aclamatii internationare printre care si Premiul European Effie.

 „Bruno Aveillan este un director de film care respecta spectatorii si le asigura vise si emotii” declara Stephan Faudeux.


In anul 2008 Bruno Aveillan a regizat prima campanie publicitara de brand pentru Louis Vuitton „Where will life take you (pe un format de 90 de secunde si tradus in 14 limbi diferite). Reclama ce a ilustrat intr-un stil autentic „Sufletul Calator” si cu o muzica compusa de Gustavo Santaolalla, a fost premiata cu 14 premii internationale printre care 2008 Gold Clio Award, Gold Award at the 2008 London International Awards, Epica, Cristal.

Aveillan are o rara combinatii de indemanari – un standart curat foarte ridicat si foarte multe cunostinte de efecte speciale si asta pe langa abilitatea de a filma scurt-metraje frumoase si emotionale„, declara Kathy De Salvo.

In anul 2010 a filmat campania pentru Shangri-La printr-o metafora cinematografica scotand in evidenta generozitatea si umanitatea.

In 2011, lui Bruno Aveillan regizeaza un scurt-metraj in care sa prezinte traditia de peste 100 de ani pe marele ecran a legendarului brand Swarovski.

La inceputul anului 2012, Casa Cartier anunta lansarea internationala a scurt-metrajului „L’Odyssee de Cartier”, un film de 3 minute si jumatate regizat de Bruno Aveillan.

Ca artist vizual, Bruno Aveillan si-a dezvoltat arta intr-o forma densa si originala, care cuprinde filme experimentale si fotografii personale. Temele des intalnite in operele sale care si-au pus o mare amprenta in filmele regizate sunt jocul trupului uman si memoria.

 „Cu ultima reclama la PhilipsRobot skin„, Bruno Aveillan a atins un alt nivel decat cel cunoscut, cel al spiritelor. Mai mult decat ca e este primul, acest director de film are un univers aparte-personal mult mai dezvoltat decat industia de publicitate ar sugera” spune Stephane Zissu.

„Simtul sau estetic combinat cu un moderat gust pentru imaginatie sau mai bine spus pentru lumea viselor este impresionant. Din aceasta fascinatie vine o sensibilitate unica care-l defineste pe Bruno Aveillan ca un pictor extraordinar al naturii umane”, mai adauga acesta.

Sunt foarte multe reclame pe care le puteti gasi pe youtube, iar o parte din ele sunt in seria de video-uri de mai jos.

Social

Arhiva stiri