Eugen Preda vrea liber – informații calde în cazul „arme Ciorogârla”

Implicat în furtul armelor de la Ciorogârla, Eugen Preda le cere magistraților să fie eliberat din penitenciar pentru că nu ar reprezenta un pericol.

După trei ani de la condamnarea sa la închisoare, ies la lumină, noi informații despre cum a reușit clanul Preda să fure 62 de arme, baionete și accesorii pentru armament.

clanul-preda

clanul-preda

Gruparea lui Preda se ocupă cu traficul de droguri şi arme şi colabora cu reţele teroriste din Kurdistan şi Spania, se arată în documente oficiale.

Deşi criminaliştii au avut probe care demonstrează că EUGEN PREDA este unul dintre autorii furtului de arme de la Ciorogârla, au existat martori au facut declaratii false pentru a-i fabrica alibi.

Trei persoane au declarat că s-ar fi aflat într-un cantonament în judeţul Ialomiţa în seara furtului de armament.

Dar raportul medico-legal a stabilit, pe baza probelor biologice, că fostul campion mondial la arte marţiale a participat la furtul armelor de la Ciorogârla.

eugen-preda

eugen-preda

Cele 62 de arme au fost împărţite între membrii grupării. Doi dintre ei au fost arestaţi, dar au continuat să vândă armele prin intermediul unuia dintre oamenii clanului, aflat în libertate

Eugen Preda şi oamenii lui nu s-ar fi sfiit să vândă arme nici temuţilor terorişti ai grupării separatiste başce – ETA.

Pentru a recupera armele, procurorii DIICOT au folosit un informator sub acoperire. Acesta s-a oferit să cumpere arme de asalt, pretinzând că este intermediarul unei grupări teroriste – afiliată la ETA.

Ofiţerul sub acoperire a oferit 6.000 de euro pentru un pistol-mitralieră.

clanul-preda

clanul-preda

Astfel a fost descoperit faptul ca Preda era creierul furtului de armament de la Ciorogârla.

Tribunalul a înlăturat declaraţiile martorilor MUMJIEV ŞERBAN, PÂRVU NICOLAE şi ION ADRIAN în care au spus că PREDA s-ar fi aflat într-un cantonament în judeţul Ialomiţa în seara furtului de armament.

Social

Arhiva stiri