ALEGERI IN SUA: Cei care nu voteaza sunt prea ocupati ori s-au saturat de politica

Alegatorii din Statele Unite care nu voteaza argumenteaza ca sunt prea ocupati, s-au saturat de politica sau cred ca votul lor nu conteaza, conform unui studiu realizat de NBC. Birourile de vot s-au deschis marti dimineata, la ora 06.00.

Analistii politici cred ca alegatorii indecisi vor determina rezultatul scrutinului prezidential, dar putine lucruri se cunosc despre aceasta categorie de alegatori, conform NBC.

Incepand din anii 1960, prezenta la urne a scazut constant in Statele Unite. In 2008 au votat 64 la suta dintre alegatori, comparativ cu 93 la suta in Chile, 86 la suta in Germania si 74 la suta in Canada.

Conform unui studiu realizat de NBC, cei mai multi dintre cetatenii care nu merg la urne au un nivel scazut de educatie. Multi dintre ei afirma ca nu au cu cine sa voteze, sunt prea ocupati sau nu sunt interesati de politica.

Cetatenii bogati tind sa voteze in proportie mai ridicata comparativ cu cei ale caror venituri sunt mai mici de 20.000 de dolari pe an, scrie Mediafax.

Primele birouri de vot s-au deschis in noua state americane, marti dimineata, la ora 06.00 (13.00 ora Romaniei) in vederea alegerilor prezidentiale, in cadrul carora se confrunta Barack Obama si republicanul Mitt Romney.

Americanii voteaza, de asemenea, pentru Congres si diverse referendumuri locale.

Social

Arhiva stiri