Primarul orasului Amsterdam redeschide turismul pentru consumul de marihuana

marihuana-amsterdam-coffeeshop-cannabis-iarba-timetv-droguri-usoare

Petrecerea cu marihuana nu se termina pe 1 ianuarie 2013

 

Vestile bune vin din Amsterdam pentru impatimitii turisti ai consumului de marihuana. Primarul orasului anunta ca orasul olandez va continua sa permita accesul turistilor straini in faimoasele coffee-shop-uri si dupa data de 1 ianuarie 2013. Din prima zi a noului an, coffee-shop-urile olandeze trebuiau sa interzica accesul tuturor oamenilor cu exceptia localnicilor.

marihuana-amsterdam-coffeeshop-cannabis-iarba-timetv-droguri-usoare

Purtatorului de cuvant al Ministrului de Justitie olandez, Ivo Opstelten, ii transmisese Primarului orasului Amsterdam ca

„Ministrul Justitiei nu poate accepta ca turistii straini sa cumpere marijuana din coffee-shop-urile din Amsterdam in anul ce urmeaza.”

Raspunsul Primarului van der Laan nu s-a lasat asteptat:

„Am discutat acest aspect cu Ministrul aproape un an de zile, probabil il cunosc mai bine decat il cunoaste purtatorul lui de cuvant.”

Dupa interviu, Ministrul Opstelten s-a intalnit cu Primaul van der Laan felicitandu-l pentru frumosul interviu. Van der Laan a mai adaugat:

„Acest lucru indica faptul ca noi doi nu avem asa mari diferente de opinie.”

Van der Laan mai spune ca este o situatie delicata din cauza neintelegerilor asupra politicii „drogurilor usoare” in guvernul olandez. In regiunile din apropierea granitelor politica stricta denumita „WeedPass” va fi urmata ca la carte.

Orasul Amsterdam va ramane asa cum il stiti, un loc cu totul special, unde libertatea a fost reinstalata de Primarul Eberhard van der Laan,

a postat pe facebook vineri seara, cunoscutul antreprenor Nol van Schaik, proprietarul canabis-shop-ului Willie Wortel.

Social

Arhiva stiri