
Descinderi fără precedent ale procurorilor şi poliţiştilor pentru destucturarea unei reţele de fraude bancare.
Peste o sută de persoane, printre care angajaţi de la BCR, BRD şi CEC vor fi duşi la DIICOT pentru a fi audiaţi într-un caz de înşelăciune şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, bancherii ar fi dat credite fără acoperire în valoare de peste 22 milioane de euro. Caracatiţa bancherilor ar fi fost sprijinită de nume importante, printre care şi Aurel Şaramet, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru I.M.M.-uri.

Reţeaua a fost monitorizată şapte luni, timp în care procurorii şi poliţiştii au adunat date privind modul în care operau bancherii şi complicii lor. Până să fie reţinuţi de poliţişti, angajaţii celor trei bănci, coordonaţi de Daniel Ruse, ar fi acordat 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.
Din reţeaua bancherilor care spălau bani fac parte şi oameni cu nume grele. Pe lângă directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM–uri, Aurel Şaramet, se numără şi angajaţi ai Ministerului Economiei.

Banca Naţională a României nu se pronunţă în cazul bancherilor acuzaţi că ar fi fraudat trei bănci cu aproximativ 22 de milioane de euro. Purtătorul de cuvânt al BNR, Mugur Ştet spune că e nevoie de echilibru şi de eliminarea exagerărilor şi a generalizărilor.
” Trebuie să așteptăm să vedem ce spune ancheta și dacă suntem corecți trebuie să plecăm de la prezumpția de nevinovăție, vedem ce verdict se și în urma unui proces, pentru că este important ca justiția să se facă la tribunal și nu în fața micului ecran„.
„Nu comentez pe baza acestui comunicat, aștept să văd ancheta, aștept să văd finalizarea anchetei și ce se întâmplă în baza unui eventual proces pentru ca așa este corect„, a mai adaugat Mugur Ștet.

Similare