Bilant in America dupa uraganul Sandy, 50 de morti si pagube de 50 de miliarde de dolari

Cel puţin 50 de morti, 8 milioane de oameni ramasi fara electricitate, sute de case distruse si aproape 1 milion de evacuati. Asa arata coasta de est a Statelor Unite dupa ce uraganul Sandy a atins uscatul. Un bilant provizoriu al pagubelor provocate se ridica la aproape 50 de miliarde de dolari.

uraganul-sandy-plaja

Uraganul Sandy SUA

La New York cel putin 19 oameni au murit, 80 de case au fost inundate, iar milioane de oameni au ramas fara curent electric. Valuri de peste 4 metri au acoperit Manhattanul. O macara s-a prabusit, tunelurile au fost inundate. Uraganul a provocat cele mai mari pagube din istoria de peste o suta de ani a metroului.

Uraganul Sandy SUA metrou

„Ne-am asteptat la un impact fara precedent al furtunii asupra orasului New York si exact asta s-a intamplat. Cu toate ca ce a fost mai rau a trecut, pericolul nu a trecut” a declarat MICHAEL BLOOMBERG, primarul orasului New York.

Uraganul Sandy SUA

In statul New Jersey, un dig a cedat, sute de case au fost inundate, iar cel putin 3 oameni si-au pierdut viata. In Washington, oamenii au iesit cu teama pe strazi sa vada ce a ramas in urma super-furtunii.

Uraganul Sandy SUA

Uraganul Sandy SUA

Uraganul a afectat si viata politica. Campania prezidentiala a fost suspendata, cu doar o saptamana inainte de alegeri.

 

Social

Arhiva stiri