Cine vrei să fii?

dezvoltare personala personal development

Oamenii din ziua de astăzi se simt pierduți. Nu mai știu în cine sau în ce să creadă.

Majoritatea religiilor au ajuns să ducă credința enoriașilor la extrem, folosindu-se de ea după bunul plac. Religiile au devenit o formă de manipulare în masă, serviind diferitele interese politice și profitând de cei care pun suflet și cred cu toată ființa lor ce le spun slujitorii Domnului.

Dar dacă am diseca un pic principalele religii și ce transmit ele, o să observăm câteva asemănări, dar și lucruri interesante, care, parcă, se bat cap-în-cap cu principalele idei religioase și par mai mult o formă de control, controlată.

Fiecare religie are câte un Dumnezeu, Atot-puternic, dar nu a fost văzut, a fost trimis un mesager, iar ideile Lui (indiferent că s-a numit Iisus, Muhammad, Buddha,…), sunt legate de un singur Dumnezeu, să ne ajutăm și să ne iubim frații, să nu dorim sau să nu facem rău, să avem credință, să ne bucurăm de ce avem, …

În același timp toate religiile mari predică ideea că ni s-a dat libertatea de alegere, deși suntem amenințați că dacă facem alegeri greșite am putea ajunge rău. Oare dacă Dumnezeu, nu voia ca noi să alegem ce credem noi că este corect și dacă El este Atot-puternic, de ce i-ar dărui din ce în ce mai multă putere, Diavolului (prin oamenii pe care i-ar trimite în Iad, de exemplu)?

Cred că puterea de a alege,chiar ne-a fost lăsată cu un scop, indiferent dacă deciziile noastre vor fi bune sau rele, le observăm, trăim cu unele din ele care nu pot fi îndreptate, ar trebui să le îndreptăm pe cele pe care putem, iar cele bune ne vor oferi satisfacția necesară să continuăm să luăm cât mai multe decizii asemănătoare, pentru că așa vom fi mai împliniți sufletește, mental și chiar trupește și material.

dezvoltare personala personal development

Dacă am stabili un echilibru între trup-suflet-minte, atunci am simți cu adevărat că trăim. 

Dumnezeu fiind creatorul nostru cred că și-a dorit să fim fericiți din toate punctele de vedere, nu doar material/fizic, mental sau spiritual. De aici înțeleg că nu ar trebui să exagerăm într-o direcție mai mult decât în celelalte două.

Am întâlnit diferite persoane pline de bani dar nefericite, sau cu cunoștințe vaste dar trăind într-o mizerie și având probleme din cauza lipsei banilor, și persoane religioase care nu păreau să se bucure de viață. Toate aceste persoanele aveau cel puțin un gol care trebuia umplut. 

Problema religiei nu se rezolva într-o moschee sau într-o biserică, se dezvoltă din interior spre exterior, deci trebuie să ne regăsim, să gasim răspunsurile întrebării CINE VREM SĂ FIM? 

După aceea am putea să ne întrebăm cum putem ajunge să îndeplinim acest lucru și ce pași ar trebui să urmăm să nu mai simțim golul acela în noi. Cum ne-am simți mai împliniți? Și cel mai important, în fiecare zi când avem decizii importante de luat, să ne întrebăm CUM NE SCHIMBĂ ALEGEREA ASTA sau AIA, pe noi în funcție de CINE DORIM SĂ FIM?

S-ar putea să luăm decizii mai bune, să ne simțim mai bine și să dormim mai bine noaptea, fiind împăcați cu noi.

Sunt doar câteva idei, pentru că nu cred că Dumnezeu, (din orice religie ar fi El) ar dori să trăim o viață de chin și neîmplinire. Dacă ar fi vrut acest lucru, având toată puterea, nu ne-ar fi dat posibilitatea alegerii.

Deci CINE VREI SĂ FII? 

Social

Arhiva stiri