Terapia Bowen

tehnica-bowen-terapie-vindecare-sportivi-articulatii-Logo

Terapia Bowen oferă soluții în cazul problemelor/bolilor tratate de medicina clasică, fără a intoxica corpul cu chimicalele obișnuite (medicamentele), și poate face chiar minuni acolo unde medicina clasică nu mai are soluții.

Această formă de medicină alternativă se adresează practic oricărei persoane, de la nou-născuți la persoanele în vârstă. Este extrem de eficienta sportivilor, femeilor insărcinate și persoanelor cu nevoi speciale.

Tehnica Bowen este apreciată pentru eficiența sa în tratarea afecțiunilor interne și reducerea duratei convalescenței, afecțiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice.

BowTech (prescurtare de la Bowen Technique) este o metodă unică ce se bazează pe declanșarea capacitații de auto-vindecare a propriului nostru corp. Fiecare persoană are propriul ei sistem de funcționalitate și din acest motiv fiecare afecțiune se poate manifesta diferit. Se spune ca singurul medic ce poate știi cu adevărat ce este in neregulă cu corpul nostru și poate localiza cauza problemelor noastre este DOCTORUL INTERIOR AL FIECĂRUIA! 

Fondatorul Tom Bowen a descoperit această abilitate extraordinară a corpului uman de re-formatare a organismului nostru, în momentul în care suntem relaxati total.

terapia-bowen

Tehnica Bowen se bazează pe aplicarea unor mișcări, atingeri, apasari în anumite zone ale corpului uman, pentru trezirea „DOCTORULUI INTERIOR” care începe auto-vindecarea în propriul său ritm.

Terapeuții Bowen așează pacienții culcat pe paturi obișnuite sau pe mese de masaj, dar pot acționa și pe un scaun în poziția șezut. Între mișcările făcute (pe anumite puncte specifice, asupra mușchilor și țesutului conjunctiv) există pauze de câteva minute pentru a oferi corpului posibilitatea de a prelucra mesajele transmise prin intermediul neuro-transmițătorilor.

terapia-bowen

terapia-bowen

O parte din afecțiunile în care Terapia Bowen a dovedit rezultate pozitive:

– probleme scheleto-musculare și articulații (accidentări sportive, sciatică, umeri înțepeniți, probleme la genunchi, luxații ale gleznei, probleme cu mișcarea gâtului, dureri de spate, boli profesionale…)

– afecțiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, vezică biliară, stomac și intestine…)

– infertilitate, chisturi ovariene și fibroame uterine

– dezechilibre hormonale și emoționale

– stres și oboseală cronică

– migrene si dureri de cap

– afecțiuni respiratorii, bronșite și astm

– boli ale sistemului imunitar

– sechele după accidentări vasculare

– alergii, rinite

– enuresis (incontinență nocturnă la copii și bătrâni)

– afectiuni neurologice

 

Pentru a deveni terapeut Bowen, nu ai nevoie de anumite studii, ci doar cateva cursuri, care deși nu sunt foarte ieftine, sunt destul de severe, pentru a oferi cea mai bună calificare și a putea ajuta cât mai bine pacienții care apelează la această formă de terapie.

bowtech-tehnica-bowen-terapia-bowen-medicina-alternativa

Terapeut Hermina Constantin

Tehnica Bowen este considerată a fi TERAPIA SECOLULUI XXI.

Social

Arhiva stiri