Cele zece iluzii ale omenirii. A sasea iluzie: Judecata exista.

Existand a cincea iluzie, CERINTELE, ajungem la Judecata. Cine a indeplinit cerintele? Care dintre cerinte? Exista oare un anumit set de cerinte, acelea cele mai bune, cele mai practice, putine la numar dar foarte eficiente?

Legendele si teologiile nu au cazut de acord daca a fost Eva de vina sau nu. Sunt religii care nu accepta scenariul cu Adam si Eva- cu toate acestea, isi creeaza propria lor dovada ca Cerintele exista. Majoritatea sunt de acord asupra urmatorului lucru: oamenii sunt imperfecti in ochii lui Dumnezeu si trebuie sa faca ceva pentru a ajunge perfectiunea. Si am inceput sa-i cautam pe cei perfecti printre noi. Capitalismul a sustinut sus si tare: cei puternici, cei care reusesc sa stranga averi si sa fie intreprinzatori sunt perfecti. Si nu sunt putini cei care in fiecare zi isi monitorizeaza idolul perfect (pe surse) fie ca este o vedeta de carton, un afacerist, un filantrop care se dovedeste a nu fi, perfectiunea. In felul acesta, s-a ajuns ca oamenii sa-si petreaca viata pretinzand perfectiunea de la cei pe care, tot noi, i-am numit imperfecti; de la oameni. Si a inceput un vartej ametitor.

iluzia  judecata a 5 iluzie  dezvoltare personala personal development

Parintii pretind perfectiune de la copiii lor imperfecti si copii pretind perfectiune de la parintii lor imperfecti.

Cetatenii pretind perfectiune de la guvernul lor imperfect si guvernul pretinde perfectiune de la cetatenii imperfecti.

Bisericile pretind perfectiune de la enoriasii lor imperfecti si enoriasii de la bisericile lor imperfecte.

Am acceptat ca realitate Iluzia Judecatii; apoi am gandit ca, daca Dumnezeu ne judeca si noi avem dreptul sa-i judecam pe toti ceilalti.

Mai puteti citi pe TimeTV si restul de noua iluzii ale omenirii :

 

Social

Arhiva stiri