Cele zece iluzii ale omenirii. A Cincea iluzie: CERINȚELE EXISTĂ.

Existența Lipsurilor a dus în mod rapid și inevitabil către ideea următoarei Iluzii.

Dacă ar fi destul, n-ar trebui să facem nimic ca să obținem orice am dori. Putem să întindem mâna și să luăm. Dar, pentru că nu este destul, trebuie să ne departajăm cumva, trebuie să existe o concurență. Ce anume îți dă calitatea de a obține destul?

Ne-am imaginat că acestea ar trebui să fie CERINȚELE. Am presupus, și asta ne-a dat curaj și motivare, că îndeplinindu-le – oricare ar fi ele – ”facem ceea ce trebuie”.

a 5 iluzie cerintele exista dezvoltare personala personal development

Dacă vrem să fim fericiți, dacă vrem să fim în siguranță, să fim iubiți, atunci există ceva ce trebuie să facem. Nu putem să fim „așa cum vrem să fim” pentru că nu este destul, ceva ne lipsește. Cineva a zis undeva, a scris undeva,  că trebuie să mai îndeplinesc câteva sarcini pentru a fi iubit, fericit, mulțumit. Nu este suficient așa cum „sunt”. Există mai multe cerințe pentru …orice…  și dacă cercetăm, vedem cum omenirea a alcătuit cerințe pentru TOTUL, chiar și pentru Dumnezeu. Există CERINȚE IMPORTANTE ca să fii cu Dumnezeu.

Asta credem, și deoarece credem așa, am ridicat noțiunea de a face pe locul cel mai înalt în cosmologia noastră. Am uitat că,  important este să fim.

Neale Donald Walsch

Cele zece iluzii ale omenirii. Click pe cea care vreti sa o dizolvati.

Social

Arhiva stiri