Cele zece iluzii ale omenirii. A patra iluzie: LIPSURILE EXISTĂ

Aceasta provine din a treia iluzie, LIPSA UNITĂȚII, fără aceasta iluzie a patra iluzie ar fi de neconceput. Daca există unitate și universul este toul, și noi suntem unul, atunci nu pot exita lipsuri. Din acest motiv a treia iluzie (LIPSA UNITĂȚII) are cel mai mare impact asupra oamenilor și asupra percepției lor despre ei înșiși, asupra experiențelor lor din fiecare clipă petrecută pe acest pământ.

Și totuși, ar fi nepotrivit să considerăm că această iluzie nu ne este folositoare. Mai mult decât atât, credința noastră în separare ne-a condus la ideea că „nu este destul”. Dintr-o dată, acolo unde există viață eternă, acum există moarte. Dintr-o dată, acolo unde există abundență, acum nu mai este destul. Dintr-o dată, se pare că exită multe alte aspecte ale vieții care se luptă pentru viața insăși. Ne putem imagina că suntem în competiție cu păsările, animalele, albinele cu natura. Și pentru că noi am și învățat cum să le supunem pe acestea, o facem fără a ezita sau fără a cugeta asupra acțiunilor noastre, distrugând însuși viața. Pentru că noi credem că nu avem destul. Rănim chiar apropiații noștri când credem că ei își depărtează atenția de la noi, din teamă că nu vom mai avea destulă dragoste din partea lor. Nu ne gândim că apropiatul nostru caută acea experiență și prin faptul că suntem prinși în iluzie „LIPSURILE EXISTĂ”, există ceva ce nu avem destul, am vrea mai mult, emitem clipă de clipă energie negativă, teamă, frustrare făcându-ne nouă în primul rând un mare defavoare.

Viața este singurul numitor comun. Toată lumea vrea Viață și lucrurile care sprijină viața. Iar datorită faptului că noi credem că suntem mai mulți ne este teamă că s-ar putea să nu exite suficientă viață. Din această frică izvorăște următoarea realitate imaginară: moartea.

Am creat Iluzia Lipsei de Unitate pentru a trăi experiența realității Unimii. Putem trăi această experiență, numai atunci când suntem în afara realității. Când suntem parte din Întreg, nu putem trăi experiența de noi înșine ca fiind Întregul, deoarece nu există nimic altceva. În absența a ceva rece, ceva cald nu există. Dacă totul este scund, atunci „scund” nu există, pentru că nu are termen de comparație. Nu îl poți percepe experimental, îl poți percepe la nivel de concept.

Cele zece iluzii ale omenirii. Click pe cea care vreti sa o dizolvati.

 

Social

Arhiva stiri