Cele zece iluzii ale omenirii. A treia iluzie: LIPSA DE UNITATE EXISTĂ.

S-a spus că primul bărbat și prima femeie au fost creați de către Dumnezeu și au trăit fericiți în grădina Edenului, adică în Paradis. Acolo, ei se bucurau de viață eternă și de comuniune cu Divinul.

În schimbul acestui dar de Viață idilică, se spune că Dumnezeu le-a cerut un singur lucru. El a ordonat ca ei să nu mănânce din fructul Pomului Cunoașterii Binelui și Răului. Potrivit acestei legende, Eva a mâncat din fruct. Ea nu s-a supus ordinului. Dar nu a fost întru totul vina ei. Ea a fost ispitită de un șarpe, care, în realitate, era o ființă pe care, noi oamenii, am numit-o Satana sau Diavolul.

Și cine este acest Diavol? O altă legendă spune că el este un înger care a devenit rău, o creație a lui Dumnezeu care a îndrăznit să vrea să fiela fel de măreț ca și creatorul lui. Povestea spune că aceasta este ofensa supremă, blasfemia supremă. Toate creațiile ar trebui să-l cinstească pe Creator și să nu caute să fie la fel de măreț, sau chiar mai mult.

În această versiune specială a legendei principale, omenirea a deviat de la modelul normal, atribuind lui Dumnezeu anumite calități care nu sunt reflectate în experiența umană.

Satana, îngerul căzut, a fost îndepărtat de turmă, înlăturat, condamnat și, dintr-o dată, în realitatea Supremă au apărut două puteri: Dumnezeu și Satana, cât și două locuri în care ei acționau, raiul și iadul.

Potrivit cu această legendă, a fost dorința Satanei să-i ispitească pe oameni să nu se supună Voii lui Dumnezeu. Dumnezeu și Satana erau în competiție pentru sufletul omului. Fascinant este faptul că aceasta era o competiție pe care Dumnezeu o putea pierde.

Toate acestea dovedeau că Dumnezeu nu era, la urma urmei, un Dumnezeu Atotputernic… sau că Dumnezeu era Atotputernic, dar nu dorea să-și folosească puterea, deoarecevoia sa-i acorde o șansă Satanei, sau că doar li se dădea oamenilor liberul arbitru. Numai că, dacă oameni folosesc liberul arbitru greșit sunt dați pe mâna Satanei, care urma să vă tortureze pe vecie.

DEZVOLTARE PERSONALA (PERSONAL DEVELOPMENT)

În felul acesta, primele trei iluzii au fost profund implementate în psihicul omenesc.

   1. Dumnezeu are un plan ascuns. (prima iluzie-Nevoia Există)

   2. Există dubii asupra rezultatului vieții. (a doua iluzie- Eșecul Există)

   3. Suntem separați de Dumnezeu. (a treia iluzie- Lipsa de Unitate Există) „

    Noi nu suntem UNUL. Aceasta este a 3-a iluzie, cea mai puternică, care se răsfrânge asupra oamenilor cel mai mult. Dacă oamenii s-ar gândi de două ori înainte să facă rău unui semen de-al lor, pentru că nu sunt separați, pentru că orice acțiune cât de mică are un efect asupra noastră tuturor, lucrurile în societatea umană ar sta altfel.

Social

Arhiva stiri