CELE ZECE ILUZII ALE OMENIRII. Prima iluzie: NEVOIA EXISTĂ.

Acesta, nu numai că este prima iluzie dar este și platforma pe care toate celelalte nouă se sprijină. Nevoia este non-existentă în Univers. Universul are nevoie de ceva? Cum poate viața să aibă nevoie de ceva. Universul este viață. Atunci când emiți gândul că ai nevoie de ceva, mintea de fapt, așteaptă un rezultat. În mintea ta (din experiența acumulată, de la școală, de la mama, de la tata) se conturează cum ar trebui să se desfășoare experiența. Atunci apare nevoia. Prin definiția ei NEVOIA nu este un lucru rău, și aici mă văd nevoit să amintesc o poveste populară.

Citez: „ Atunci cănd ești singur și nu te descurci, și ți-ar prinde bine o mână de ajutor, strigă la NEVOIE, ea o să vină să te ajute”.

Cele zece iluzii ale omenirii ganditor solutia Dezvoltare Personala - Personal Development

Dezvoltare Personala – Personal Development

Dacă privești NEVOIA ca o oportunitate de progres, eu zic că te folosești de acestă iluzie a umanității să ajungi pe culmi înalte. Pentru că, încercând să îndeplinești un scop și în mintea ta îl vezi că trebuie făcut într-un anumit fel vei depune efortul să gândești, să găsești soluția.

Dacă te superi, te necăjești peste măsură, atunci când nu reușești, atunci este grav. Tu te situezi înăutrul problemei, singura soluție este aceea la care te gândești obsesiv și începi să pierzi adevărul de lângă tine, din fața ta, nu mai vezi infinitatea de solții/probabilitați din jurul tău.

 

Cred că ni s-a întâmplat tuturor să lucrăm la ceva și cu cât puneam presiune să terminăm, să găsim o soluție, și ne focalizam mai mult, mai intens, cu atât ne adâceam mai mult in probleme. Dacă o lăsam o oră, o zi deoparte, soluția venea ca prin minune și aproape că râdeam de cât de simplă era soluția.

NEVOIA trebuie să fie un energizant. Trebuie să te situezi înafara ei, să o folosești. Nu trebuie să te lași condus de ea. TU trebuie să te folosești de ea.

Faptul că noi credem că avem nevoie de ceva duce la o trăire, care această trăire duce la o nevoie, care duce la o experiență. E…. aici e marele secret. Care este experiența ta? Este ca și cum te întreb, care este viața ta? Ești fericit? NEVOIA ta care este și cât de mare este. Te macină in fiecare zi pe interior sau ești senin și o privești ca pe o provocare.

Articole asemanatoare: CELE ZECE ILUZII ALE OMENIRII. A doua iluzie: EȘECUL EXISTĂ.

CELE ZECE ILUZII ALE OMENIRII. A treia iluzie: LIPSA DE UNITATE EXISTĂ.

CELE ZECE ILUZII ALE OMENIRII. A patra iluzie: LIPSURILE EXISTĂ.

CELE ZECE ILUZII ALE OMENIRII. A Cincea iluzie: CERINȚELE EXISTĂ.

Cele zece iluzii ale omenirii. A sasea iluzie: Judecata exista.

Cele zece iluzii ale omenirii. A saptea iluzie: Condamnarea exista.

Cele zece iluzii ale omenirii. A opta iluzie: Conditionarea exista.

Cele zece iluzii ale omenirii. A noua iluzie: Superioritatea exista.

Cele zece iluzii ale omenirii. A zecea iluzie: Ignoranta exista.

Social

Arhiva stiri